Skip to main content

Στόχος του έργου «ALTTOUR» είναι η ενίσχυση του spa-tourism μέσω της προώθησης των c-b ιαματικών πηγών, που βασίζεται κυρίως σε Master Plans, Benchmarking Analysis, Place Branding techniques & capacity building. Ο ιαματικός/θεραπευτικός τουρισμός αποτελεί μία μορφή τουρισμού με σημαντικά οικονομικά οφέλη, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζεται από ελάχιστες αρνητικές επιπτώσεις συγκριτικά με άλλες τουριστικές υπηρεσίες.

Η ζήτηση του ιαματικού τουρισμού στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από έντονη εποχικότητα κυρίως στα μεγάλα ιαματικά λουτρά ενώ το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στην Αλβανία, με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη σύγχρονων υποδομών και υπηρεσιών. Παρόλο που έχει σημειωθεί πρόοδος και στις δύο χώρες, τα θέρετρα ιαματικού τουρισμού της διασυνοριακής περιοχής υστερούν, συγκριτικά με αυτά των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, κυρίως λόγω της διαχείρισής τους από τοπικές αρχές και της έλλειψης συμμετοχής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Βάσει των ως άνω, η πράξη “ALTTOUR” επιχειρεί να διασυνδέσει τα υπάρχοντα συγκριτικά πλεονεκτήματα που σχετίζονται με πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους με την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού δημιουργώντας πακέτα τουριστικών διαδρομών. Για τον σκοπό αυτό η δράση της πράξης εστιάζει στην δημιουργία εξατομικευμένων (customized) τουριστικών πακέτων που θα περιλαμβάνουν επίσκεψη στην ιαματική πηγή μαζί με ξενάγηση σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος στη διασυνοριακή περιοχή.

 

Παραδοτέα 

Πακέτο Εργασίας 1: Διαχείριση και Συντονισμός Έργου

  • 1.2.2 Διαχείριση και Συντονισμός: αφορά στην παρακολούθηση και το συντονισμό της συνολικής υλοποίησης του έργου σε συνεργασία με τους άλλους δικαιούχους, την Κοινή Γραμματεία του Προγράμματος και τη Διαχειριστική Αρχή
  • 1.2.3 Τεχνικές Συναντήσεις και Workshopsδιοργάνωση της 4ης Τεχνικής Συνάντησης στα Ιωάννινα με συμμετοχή όλων των εταίρων του έργου, καθώς και προετοιμασία των πρακτικών της συνάντησης.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

  • ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: Υπουργείο Τουρισμού
  • ΕΤΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ: 2021