Νέα συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού για τον συντονισμό του έργου: «Beyond European Sustainable Tourism Med Path», με ακρωνύμιο «BEST MED» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας Interreg V-B Mediterranean (MED) 2014-2020

Νέα συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού με αντικείμενο τη διαχείριση και τον συντονισμό του έργου : «Alternative Tourism -ALTTOUR» στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG IPA CBC ΕΛΛΑΔΑ –ΑΛΒΑΝΙΑ 2014 –2020»

 

ypoyrgeio tourismou

 

Στόχος του έργου «ALTTOUR» είναι η ενίσχυση του spa-tourism μέσω της προώθησης των c-b ιαματικών πηγών, που βασίζεται κυρίως σε Master Plans, Benchmarking Analysis, Place Branding techniques & capacity building. Ο ιαματικός/θεραπευτικός τουρισμός αποτελεί μία μορφή τουρισμού με σημαντικά οικονομικά οφέλη, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζεται από ελάχιστες αρνητικές επιπτώσεις συγκριτικά με άλλες τουριστικές υπηρεσίες.

Η ζήτηση του ιαματικού τουρισμού στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από έντονη εποχικότητα κυρίως στα μεγάλα ιαματικά λουτρά ενώ το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στην Αλβανία, με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη σύγχρονων υποδομών και υπηρεσιών. Παρόλο που έχει σημειωθεί πρόοδος και στις δύο χώρες, τα θέρετρα ιαματικού τουρισμού της διασυνοριακής περιοχής υστερούν, συγκριτικά με αυτά των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, κυρίως λόγω της διαχείρισής τους από τοπικές αρχές και της έλλειψης συμμετοχής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Βάσει των ως άνω, η πράξη “ALTTOUR” επιχειρεί να διασυνδέσει τα υπάρχοντα συγκριτικά πλεονεκτήματα που σχετίζονται με πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους με την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού δημιουργώντας πακέτα τουριστικών διαδρομών. Για τον σκοπό αυτό η δράση της πράξης εστιάζει στην δημιουργία εξατομικευμένων (customized) τουριστικών πακέτων που θα περιλαμβάνουν επίσκεψη στην ιαματική πηγή μαζί με ξενάγηση σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος στη διασυνοριακή περιοχή.

 

Παραδοτέα 

Πακέτο Εργασίας 1: Διαχείριση και Συντονισμός Έργου

  • 1.2.2 Διαχείριση και Συντονισμός: αφορά στην παρακολούθηση και το συντονισμό της συνολικής υλοποίησης του έργου σε συνεργασία με τους άλλους δικαιούχους, την Κοινή Γραμματεία του Προγράμματος και τη Διαχειριστική Αρχή
  • 1.2.3 Τεχνικές Συναντήσεις και Workshops: διοργάνωση της 4ης Τεχνικής Συνάντησης στα Ιωάννινα με συμμετοχή όλων των εταίρων του έργου, καθώς και προετοιμασία των πρακτικών της συνάντησης.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

  • ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: Υπουργείο Τουρισμού
  • ΕΤΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ: 2021

 

 

 

 

Νέα συνεργασία στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Έργου Interreg με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Η Com & Com - Αναπτυξιακή Ε.Π.Ε. ανέλαβε την υλοποίηση με το Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  του έργου «Δράσεις Δημοσιότητας ,χαρτογράφησης γυναικείων επιχειρήσεων , διάγνωσης αναγκών εκπαίδευσης και εργαστηρίων ενίσχυσης γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Ηπείρου» και του έργου «Λειτουργία Περιφερειακού και Διασυνοριακού Δικτύου Υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, κατευθυντήριες γραμμές και προτεινόμενο νομοθετικό πλαίσιο για τη συγκρότηση δικτύων και καταγραφή αποτελεσμάτων του έργου» που συγχρηματοδοτούνται  στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα- Ιταλία 2014-2020» και αφορά την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Ο γενικός στόχος των δράσεων των έργων είναι η προώθηση της επιχειρηματικής ανάπτυξης στους τομείς RIS των περιφερειών και η οικοδόμηση της ικανότητας των τοπικών φορέων να υποστηρίζουν καλύτερα τις γυναίκες επιχειρηματίες να ξεκινήσουν και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, παρέχοντας υπηρεσίες υποστήριξης της καινοτομίας και αναπτύσσοντας διασυνοριακά δίκτυα.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΕΤΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ: 31/3/2021

Ολοκλήρωση 1ης θεματικής διαβούλευσης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Βόλβης

 

 

dimos volvis 600x400Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες πανδημίας που αντιμετωπίζουμε, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 01/12/2020 η 1η θεματική διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Βόλβης. Στη διαβούλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου Βόλβης, του Ποδηλατικού Συλλόγου της περιοχής, της Τροχαίας Ασπροβάλτας, του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Κεντρικής Μακεδονίας, της Επενδυτικής Δήμου Βόλβης, του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, του Λιμεναρχείου Σταυρού, του Δασαρχείου Σταυρού, της Πυροσβαστικής Σταυρού, του Κέντρου Υγείας Μαδύτου, της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης (ΠΚΜ) καθώς και των Συλλογων Ενοικιαζομένων Δωματίων Σταυρού και Ασπροβάλτας.

Στους εμπλεκόμενους φορείς παρουσιάστηκαν οι βασικές έννοιες της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, εν συνεχεία ενημερώθηκαν περί της υφιστάμενης κατάστασης του συστήματος μεταφορών του δήμου, ενώ στο τελικό στάδιο της συνάντησης ο λόγος δόθηκε σε αυτούς όπου τοποθετήθηκαν σχετικά με το ρόλο που διαδραματίζουν και τα ζητήματα που εντοπίζουν ο καθένας ξεχωριστά σε καθημερινή βάση στη λειτουργία του δικτύου μεταφορών