Βράβευση Δήμου Ανατολικής Σάμου στα πλαίσια της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας 2019

 

Την 3η θέση κατέκτησε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, στην κατηγορία μικρών δήμων (small municipalities), για τη συμμετοχή του στην εκστρατεία της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας 2019, από το σύνολο των 3.153 ευρωπαϊκών πόλεων που συμμετείχαν.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – European Mobility Week (16 με 22 Σεπτεμβρίου) πραγματοποιείται κάθε χρόνο, από το 2002, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς θεσμούς και έχει ως στόχο την αναζήτηση, προβολή και εφαρμογή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας στις πόλεις.

Στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού αναδεικνύονται μικρές και μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, ικανές να προσφέρουν στους πολίτες τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης σε αυτές (χρήση ποδηλάτου, περπάτημα κλπ.) εξασφαλίζοντάς τους μια πιο ασφαλή και φιλικότερη προς το περιβάλλον καθημερινότητα.

Η Com & Com - Αναπτυξιακή Ε.Π.Ε. παρέχει υπηρεσίες συμβούλου στον Δήμο Ανατολικής Σάμου για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

Κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας τον Σεπτέμβριο του 2019, στελέχη της εταιρείας μας βρέθηκαν στο νησί της Σάμου, στα πλαίσια υλοποίησης της σύμβασης αναφορικά με την εκπαίδευση της Ομάδας Έργου του Δήμου. 

 

100 5331 100 5332
100 5335 Pict2ure1

 


Εκτύπωση